קומיון - עולם הטלקום של ישראל
 הפוך לדף הבית  הוסף למועדפים  שלח לחבר  RSS
האימייל האדום חיפוש באתר

מהפיכת התקשורת בישראל מתחילה בפיילוט

מדברת בסלולרי. בקרוב מעל תשתית DATA?

משרד התקשורת העניק רשיונות לשני ניסויים חדשים: טלפוניה נייחת מעל רשתות Wi-Fi, וטלפוניה ניידת דרך רשתות הנתונים הסלולריות


מאת: אופיר פרימט
פורסם: 28/9/2008

משרד התקשורת ממשיך בפתיחת שוק הסלולר לתחרות: היום הודיע המשרד כי אישר שני פיילוטים חדשים, אשר מיועדים להגביר את התחרות במגזר הסלולרי, כאשר אחד מהם יעשה זאת מהמקפצה, באמצעות שימוש בתשתית רשת הנתונים של המפעילות.

הפיילוט הראשון אותו אישר המשרד הוא מתן שירותי טלפוניה ניידים באמצעות שימוש בטכנולוגיה המוגדרת כ-VoBoC (Voice Over Broadband over Cellular), כלומר, העברת VOIP על גבי רשת הנתונים של המפעילה הסלולרית. הרשיון המיוחד הוענק לחברת התקשורת Free Telecom.

משתתפי הניסוי, להם מכשיר סלולרי מדור 3 ומעלה, יורידו למכשירם תוכנת Soft phone שתסופק להם על ידי החברה, וישתמשו בה על מנת לעקוף את רשת המפעילה. מטרת הניסוי, על פי משרד האוצר, היא בדיקה של יכולות היישום והמודלים התפעוליים והשיווקיים הכרוכים במתן שירות VoBoC. לאחר קבלת תוצאות הניסוי יגבש המשרד את מדיניותו לגבי התחום.

ראוי לציין, כי כיום פועלות לא מעט חברות המציעות אפליקציות לטלפוניה על גבי תשתית הנתונים הסלולרית, אך הן פועלות ללא אישור או רשיון מטעם משרד התקשורת, כאשר הצורך ברשיון כזה אינו חד משמעי.

הפיילוט השני אשר אושר היום על ידי משרד התקשורת כמשלים לטלפוניה הניידת, הוא למתן שירותי טלפוניה פנים-ארציים נייחים דרך נקודות גישה ברשתות Wi-Fi. רשיון זה הוענק לחברת נס"ר להתיישבות. מדובר בשירות בו מתאפשרת שיחת VOIP על גבי ציוד הקצה סלולרי, בתנאי שהוא כולל יכולות Wi-Fi. במובן זה מהווה השירות תחליף מסוים לזה הסלולרי, במקומות בהם נמצאות נקודות Wi-Fi (כמו שדות-תעופה, בתי קפה, בתי מלון, קניונים וכו'), והוא "עוקף" את השימוש ברשתות הסלולריות.

שר התקשורת, אריאל אטיאס, הביע תקווה כי הניסויים יהוו שלב ראשון בלבד בדרך לפתיחת שוק התקשורת לתחרות, בעיקר, לדבריו, במגזר הפרטי: "אנו שואפים לעודד את התחרות בענף הסלולר בכל האפשרויות הטכנולוגיות העומדות לרשותינו במטרה להגביר את התחרות ולהוזיל מחירים".

מאמרים נוספים

אפשרויות גיוס הון להייטק

אפשרויות גיוס הון להייטק

עיצוב אלבומים באינטרנט - כל אחד יכול

עיצוב אלבומים באינטרנט - כל אחד יכול

על תקלות האייפון הנפוצות

על תקלות האייפון הנפוצות

רכישת מכשיר סלולאר

רכישת מכשיר סלולאר

הכל על הקמת מוקד אנושי וטכנולוגי

הכל על הקמת מוקד אנושי וטכנולוגי

הסמארטפון ככלי היעיל ביותר ללמידה בבית הספר

הסמארטפון ככלי היעיל ביותר ללמידה בבית הספר

כמה מרוויח בונה אפליקציה?

כמה מרוויח בונה אפליקציה?

הצורך הגובר של השוואת מחירי סלולר

הצורך הגובר של השוואת מחירי סלולר

איך לבחור חבילות סלולר לחו

איך לבחור חבילות סלולר לחו"ל?

רכישת מכשיר סלולאר

רכישת מכשיר סלולאר

הצטרפו לרשימת תפוצה
כל הזכויות שמורות Copyright © 2008 - קומיון – עולם הטלקום של ישראל הקמת אתרים ע"י הקמת אתרים