קומיון - עולם הטלקום של ישראל
 הפוך לדף הבית  הוסף למועדפים  שלח לחבר  RSS
האימייל האדום חיפוש באתר

80 אחוז ממנויי הסלולר החדשים בחמש השנים הקרובות - יהיו מנויי Prepaid

מחקר חדש: קצב הגדילה של ה-Prepaid יהיה כפול מן ה-Postpaid, בעיקר במדינות המתפתחות


מאת: אנה גוטארץ
פורסם: 16/10/2008

80 אחוז ממנויי הסלולר החדשים בחמש השנים הקרובות יהיו מנויי Prepaid, כך צופה חברת המחקר והיעוץ Informa Telecoms & Media בדו"ח חדש שפרסמה השבוע. החברה צופה כי ב-2013, יהיו 3.93 מיליארד מנויי Prepaid ברחבי העולם, רובם המכריע בשווקים המתפתחים, באיזור אסיה ואפריקה.

על פי הדו"ח, ב-2007 וב-2008 המשיך שוק מנויי ה- Prepaid בסלולר לצמוח במהירות הגדולה פי 2 מזו של שוק ה-Postpaid, כאשר נכון לסוף שנת 2007 היו 2.33 מיליארד מנויי Prepaid ברחבי העולם, שהניבו בעבור ספקיות הסלולר רווח של 241.9 מיליארד דולרים לשנה זו. מבין אלו, השוק הגדול ביותר הוא אסיה הפסיפית עם 43 אחוזים ממנויי ה- Prepaid בעולם.

עוד גורסת החברה, כי עיקר הצמיחה בשוק ה-Prepaid ינבע מגדילתם של השווקים המתפתחים, וכי חלק גדול מלקוחות ה-Prepaid החדשים יהיו בעלי הכנסה נמוכה מאוד. את הצמיחה מייחסת Informa גם לעובדה כי מנויי ה- Prepaid הקיימים מוכנים לשלם יותר בעבור שירותי תוכן, בעוד גם מנויי ה- Postpaidמצטרפים לתכניות המציעות להם שילוב בין תשלום מראש לבין תשלום אוחר.

עוד נתון העולה מן הדו"ח הוא כי מספר המנויים המחזיקים ביותר מכרטיס SIM אחד ממשיך לצמוח, ובסוף 2008, כ-28.9 אחוז ממנויי הסלולר בעולם יחזיקו בשניים או שלושה כרטיסי SIM.

Informa מסיימת את הדו"ח בהערכה, כי בשווקים המתפתחים יידרשו חברות הסלולר להציע חבילות Prepaid מגוונות ככל האפשר, זאת כתוצאה מן הנגישות באזורים אלה לשירותים מתקדמים יחסית, והרצון לבצע פרסונליזציה של ההצעות ללקוח. כמו כן, מצויין בדו"ח כי חברות הסלולר יצטרכו למצוא איזון בין הצורך למשוך מנויי Prepaid חדשים, לבין הצורך לשפר את התוכן שמקבלים המנויים הקיימים. הדגש יושם על הערך ולא על המחיר, ועל כן, השירותים החדשים שיגדילו את פוטנציאל המכשיר הנייד, הם שיביאו לצמיחת השוק בעתיד.

חברת אינפורמה טלקומס ומדיה, הינה ספקית בינה עסקית בינלאומית בתחומי הטלקום והתקשורת. החברה מעסיקה למעלה מ-100 אנליסטים, חוקרים ועיתונאים ב-14 מדינות.

מאמרים נוספים

אפשרויות גיוס הון להייטק

אפשרויות גיוס הון להייטק

עיצוב אלבומים באינטרנט - כל אחד יכול

עיצוב אלבומים באינטרנט - כל אחד יכול

על תקלות האייפון הנפוצות

על תקלות האייפון הנפוצות

רכישת מכשיר סלולאר

רכישת מכשיר סלולאר

הכל על הקמת מוקד אנושי וטכנולוגי

הכל על הקמת מוקד אנושי וטכנולוגי

הסמארטפון ככלי היעיל ביותר ללמידה בבית הספר

הסמארטפון ככלי היעיל ביותר ללמידה בבית הספר

כמה מרוויח בונה אפליקציה?

כמה מרוויח בונה אפליקציה?

הצורך הגובר של השוואת מחירי סלולר

הצורך הגובר של השוואת מחירי סלולר

איך לבחור חבילות סלולר לחו

איך לבחור חבילות סלולר לחו"ל?

רכישת מכשיר סלולאר

רכישת מכשיר סלולאר

הצטרפו לרשימת תפוצה
כל הזכויות שמורות Copyright © 2008 - קומיון – עולם הטלקום של ישראל הקמת אתרים ע"י הקמת אתרים