2008 - רשת חברתית בסלולר ותוכן שיוצר המשתמש: מבט עומק על השוק
פברואר 2008
Vodafone הכריזו על יצירת קשר עם פייסבוק לטובת פעילות בטלפון הסלולרי. פייסבוק השיקה עבור מפעילות הסלולר פלטפורמה שנועדה לגרום לרשת החברתית לעבוד טוב יותר על גבי המכשירים הניידים. Vodafone היא המפעילה הראשונה להשתמש בפלטפורמה הזו והחלה לספק את השירותים בבריטניה וגרמניה. בקרוב Vodafone תרחיב את התכנית ליוון, איטליה, ספרד, אירלנד ופורטוגל.
הרשת החברתית בסלולר מגיעה אליך, אך פתרון של תירגום המודלים הקיימים של fixed-line אינטרנט - פשוט לא יעבוד. המדיה הסיטה את תשומת הלב מהפוטנציאל של רשתות חברתיות בסלולר ושל תוכן סלולרי שנוצר על ידי המשתמש.
ניתן להגדיר קהילות חברתיות, או רשתות חברתיות ברשת, כאזור ברשת בו אנשים בעלי אינטרסים משותפים נפגשים, ודוגמאות לכך ניתן לראות ב- Facebook ו-MySpace. תוכן שנוצר על ידי המשתמש הוא למעשה תוכן שנוצר על ידי משתמשים בשירותים מסויימים דוגמת YouTube. אתרים כאלה הם פופולרים מאוד, כאשר MySpace ו-YouTube הם בין עשרת האתרים הפופולרים ביותר בעולם. דו"ח זה צופה שהרווח מרשתות חברתיות בסלולר ותוכן הנוצר על ידי המשתמש יגדל לכדי 70$ מיליארד ב-2012.
הדו"ח עונה על השאלות הבאות:
מיהם השחקנים המרכזיים בתחום הרשתות החברתיות ומה הם עושים?
מהן השיטות השונות הקיימות לnetworking ותוכן ביצירת המשתמש, ואילו שיטות עתידות להופיע בעתיד?
היכן עומדות הרשתות החברתיות הסלולריות בהשוואה למדיה ברשת והמדיה המסורתית?
מדוע רשתות חברתיות ותוכן ביצירת המשתמש חשובים כל כך בסלולרי?
מתי ההזדמנויות הללו יחלו ליצור כוח משיכה משמעותי בשוק? האם זה יהפוך לשוק המוני?
עד כמה הדבר יצליח?
כיצד מפעילות וחברות אחרות בשרשרת הערך ייטיבו למצב את עצמן?
בין הנושאים שיידונו בדו"ח יהיו מודלים עסקיים ונתח רווחים, סוג המודל שיאומץ, עמדות הצרכנים ועוד. מפעילות יצטרכו לבחון היטב את מיקסום פוטנציאל הרווחים של רשתות חברתיות.
בפני המפעילות הסלולריות עומדים אתגרים משמעותיים איתם יש להתמודד בהעברה של האפליקציה מ-fixed-line לסלולרי. הניסיון של המשתמש במכשיר סלולרי משתנה מאוד בהתאם למכשירים והרשתות השונות של המפעילות. נושאים נוספים אשר נידונים בדו"ח הם העלויות של שירותי data בסלולרי, ויתכן שהחשוב ביותר - כיצד לייצר רווחים משירותים כאלה. משתמשים ברשתות חברתיות ב-fixed-line internet לא צריכים לשלם מחירים גבוהים עבור שירותים כאלה.
לפרטים נוספים ורכישת הדו"ח ניתן לפנות לדגנית כהן:
052-4217217
[email protected]
Mobile social networking is coming to a phone near you – but simply translating existing fixed-line internet models won’t work. Due to media attention no one in your industry can have failed to have seen the potential of social networks and user generated content on mobile. You need to react now. If you wait, the opportuneity may be gone.