אלטייר, המייצרת שבבי תקשורת למכשירים סלולריים, מועמדת סופית לפרס Best of WiMAX 2008
מאת: אופיר פרימט
פורסם: 18/9/2008
חברת אלטייר הישראלית (Altair Semiconductor) נבחרה כמועמדת סופית לפרס ה-Best of WiMAX 2008 של המגזין xchange בקטגוריית תכנון שבבים. החברות המועמדות לפרס יציגו את מוצריהן בכנס WiMAX World בשיקגו שייערך בסוף החודש, ובסופו יוכרזו הזוכות.
הפרס Best of WiMAX מחולק מדי שנה לחברות מובילות בתחומי הפיתוח והיישום של טכנולוגיות WiMAX. המועמדות לפרס נבחרו על ידי פאנל של חמישה שופטים, בהם אנליסטים ובכירים בחברות מחקר, וכן נציגים ממגזין התקשורת xchange. אותו פאנל צפוי לבחור גם את הזוכות בתחרות.
אלטייר עוסקת בפיתוח שבבים למה שמוגדר כ"דור הרביעי" של הסלולר. מוצר החברה שמועמד לפרס הוא השבב הזעיר ALT2150, אשר ייחודו הוא בגודלו ובצריכת האנרגיה הנמוכה שלו, המאפשרת למכשירים הסלולריים זמן חיים רב יותר.
אלטייר היא אחת משלוש פינליסטיות בתחום תכנון שבבים, ואחת מ-15 חברות המועמדות לפרס נוסף, "Industry Coice Awards", שייבחר על ידי המבקרים בכנס. הזוכות בפרסים יוכרזו בטקס הסיום של הכנס, ב-1 באוקטובר. ערן אשד, מקים-שותף וסמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי של אלטייר, החמיא למועמדות האחרות באומרו כי הן "העלית של תחום ה-WiMAX", והוסיף כי בחירתו של ה-AL2150 כמועמד סופי היא "אישור נפלא לטכנולוגיה שלנו".
חברת אלטייר הוקמה בשנת 2005, ומשרדיה ממוקמים בהוד השרון. עד היום גייסה החברה 26 מליון דולרים, כאשר המשקיעים המרכזיים בה הן הקרנות הישראליות JVP, גיזה, BRM Capital, והקרן הזרה Bessemer.