הגעתם לעיר גדולה, בארץ או בחו"ל, ואתם רוצים להתחבר לאינטרנט באמצעות המכשיר הסלולרי. כמובן, שתוכלו לעשות זאת דרך האינטרנט הסלולרי בדור-3, אך לשם כך תיאלצו לשלם לחברות הסלולר. תוכלו גם ללכת על האפשרות השנייה, של התחברות לרשתות WiFi שנמצאות בסביבה ופתוחות לציבור, אך מדובר בהליך ארוך ומעייף של חיפוש הרשת הפתוחה והנגישה לאינטרנט (בניגוד לרשתות פתוחות שאינן נגישות ומחייבות הרשמה, כמו בבתי מלון רבים בחו"ל). תוכנת WeFi שהצגנו באתר בשבוע שעבר אמורה להפוך את הליך חיפוש הרשתות לשקוף עבור המשתמש, ולהודיע לכם ברגע שאתם מחוברים אל האינטרנט. לקחנו את גרסת הסלולר של התוכנה לסיבוב נסיון.
מחוברים
הורדנו את התוכנה מאתר החברה אל מכשיר ה-Nokia N95, והליך ההתקנה הפשוט ארך פחות מדקה. התוכנה רצה ברקע, ותוכלו להפעיל תוכנות אחרות במקביל. בגרסה הראשונית שבדקנו, הפעלה של תוכנות נוספות על המכשיר במקביל ל-WeFi, הביאה לעתים לקריסה של ה-N95. עם זאת, בגרסה החדשה שבדקנו הסוגיה נפתרה לחלוטין, והתוכנה רצה על המכשיר ללא כל הפרעה. בנוסף, מאפשרת התוכנה להגדיר הפעלה אוטומטית שלה עם כל כיבוי והדלקה של המכשיר שלכם, כך שלא תצטרכו להפעילה ידנית.

בחירת התוכנה במנהל החיבורים של הנוקיה. ניתן גם להגדיר חיבור אוטומטי (יח"צ)
נתחיל בבסיס – WeFi אכן מפשטת את הליך ההתחברות. בכל פעם שהגענו למקום בו איתר המכשיר רשת WiFi פתוחה, ההתחברות הייתה פשוטה ומהירה, התוכנה ביצעה סריקה של הרשתות, התחברה לקישור, ואפשרה גלישה ללא כל בעיה. התוכנה פועלת באמצעות עדכונים אוטומטיים מול שרת, היושב במשרדי החברה, ומכיל מיפוי של כל רשתות ה-WiFi הפעילות בעולם, אשר עודכנו אוטומטית או על ידי המשתמשים. הגעתם לאזור בו מוכרת רשת? התוכנה תזהה אותה ותחבר אתכם. הגעתם לאזור חדש? התוכנה תבצע סריקה, ואם תמצא רשת פתוחה, תחבר אתכם, ותעדכן את השרת.
לא מקושרים
כמו כן, התוכנה מאפשרת גם הגדרה ידנית של רשתות מוגנות סיסמא, כמו הרשת בבית או במשרד, וגם החיבור אליהן ייעשה לאחר מכן בצורה אוטומטית, אם אתם נמצאים בטווח הקליטה שלהן. וכאן מתחילה הבעיה האמיתית של WeFi, שלא ממש תלויה בתוכנה או בחברה, אבל משפיעה על חווית השימוש – למרות הנתונים על מספרן ההולך וגדל של רשתות ה-WiFi בעולם, ולמרות שבערים הגדולות כבר אפשר לאתר לא מעט רשתות פתוחות – בישראל המגמה עדיין לא גורפת. בשיטוט מקרי ברחובות תל אביב, הצלחנו לאתר מספר רשתות פתוחות, אך רוב הרשתות שאיתרה התוכנה היו פרטיות, וב-80 אחוזים מהמקרים נאלצנו להתחבר לאינטרנט דרך חבילת השירות של המפעילה, ולא דרך רשתות פתוחות. אז אמנם, בכל פעם שהייתה רשת פתוחה, תוכנת WeFi הצליחה להתחבר אליה, אבל בסופו של דבר, יעילות התוכנה תלויה גם ברשתות שבסביבה, ובסביבה שלנו, פשוט אין מספיק.
חסרון נוסף של הגרסה הסלולרית הוא שנכון להיום, מכילה התוכנה את מנגנון החיבור האוטומטי בלבד, ואין לה תכונות נוספות אשר ניתן למצוא בגרסת ה-PC של התוכנה. אחת התכונות שחסרונה בולט במיוחד היא הרשת החברתית – גרסת המחשב יודעת לזהות חברים וגולשים אחרים אשר מחוברים לרשת אליה אתם מחוברים או לרשתות קרובות, ומאפשרת יצירת פרופילים, עדכון רשימות חברים ואפשרויות שיחה. העובדה כי דווקא במכשירים הניידים התכונה לא קיימת מהווה חסרון משמעותי עבור התוכנה, חסרון שב-WeFi מודעים אליו היטב, ומבטיחים כי הפיצ'ר נמצא בפיתוח.
.jpg)
עדיין לא מכילה את מנגנון הרשת החברתית. גרסה הסלולר של WeFi (יח"צ)
בגדול
תוכנת WeFi לסלולרי עובדת טוב - היא מאפשרת חיבור פשוט, גם לרשתות חדשות וגם לרשתות מוכרות שהוגדרו לה מראש. היא רצה ברקע בצורה חלקה, ומופעלת רק כאשר צריכים אותה, ועושה זאת בצורה אלגנטית. עם זאת, בחלק גדול מן המקרים, בשל נסיבות שלא תלויות בה (העדר רשתות) היא לא מצליחה לעשות את העבודה שלשמה הותקנה.
מה שכן: יעילה, מתחברת מהר מאוד כאשר מוצאת רשתות, רצה ברקע בלי להפריע לשימוש השוטף.
מה שלא: גרסה מנוונת מעט, ללא רשת חברתית, נרשמו מספר התנתקויות.
ציון "קומיון: 7/10
אתר החברה: www.WeFi.com