הסמארטפון שלכם התקלקל? נשבר לכם המסך או שהמכשיר לא טוען כמו שצריך? במקום לרוץ ולהחליף אותו, כדאי לנסות ולבחון את האופציה של תיקון: כל עוד הוא לא יעלה כמו שעולה מכשיר חדש, ייתכן ושווה לתקן, ולו רק כדי לא לחוות שוב התקנות, מעברי מספרים ועוד. אבל איך מוצאים מעבדה טובה לתיקון הסלולרי אם אתם גרים בירושלים?
אנחנו כבר לא יכולים יותר לחיות בלי הסלולון שלנו: כל החיים שלנו מתועדים במכשירים הקטנים האלה, שמזמן כבר לא משמשים אותנו רק כדי להוציא או לקבל שיחות. איך נוכל להעביר יום שלם בלי ווטסאפ, או יומיים בלי מצלמה לסלפי?
ומה לעשות, וקורה שהמכשיר ניזוק או מתקלקל. במקרה כזה, אנחנו מחפשים פתרון מהיר ככל האפשר: אם אנחנו גרים למשל בירושלים, אנחנו מחפשים מעבדה לתיקון טלפונים בירושלים כמובן, ולא מחכים לנסיעה הבאה לתל אביב או להזדמנות כלשהי אחרת.
בחירת מעבדה לתיקון טלפונים בירושלים לא שונה בהרבה או בכלל ממעבדות בתל אביב או בכל עיר אחרת. לאור זאת, רצוי מאוד להקפיד על הדברים הבאים:
קבלו המלצות
רבים מאיתנו נכנסים פחות או יותר למקום הראשון שהם רואים, או שנראה להם "אמין", אבל האמת היא שזו כנראה טעות: נסו לקבל המלצות רבות ככל האפשר מחברים או מי שאתם מכירים, לגבי חנות או מעבדה מומלצת לתיקון ניידים.
בדקו עם איזה מותגים המעבדה עובדת?
חלק גדול מהמעבדות נמצאות בחנויות לסמאטרפונים. האם בחנות מוכרים מכשירים של יצרן המכשיר שלכם?
האם החנות היא נציג מורשה או מעבדה מורשית של היבואן הרשמי? אם כן, יש להניח שלטכנאים יהיה ידע מתאים וציוד מתאים לתיקון, כמו גם חלפים מקוריים או תואמים במאת האחוזים.
האם המיקום ושעות הפתיחה מתאימים לכם?
האם יש למשל חניה בקרבת המעבדה? אם לא, ותהיו תלויים בחניון, תצטרכו לקחת בחשבון שמסירת המכשיר והקבלה שלו יעלו לכם עוד 20 – 40 ש"ח, בנוסף למחיר התיקון.
הערכת מחיר = התחייבות למחיר
האם נציג השרות בחנות מתחייב למחיר התיקון?
אל תפלו בפח: סכמו על עלות התיקון או טווח מחייב (בין 100 – 150 ש"ח זה סביר, אבל לא 100 – 300) ועם מסירת המכשיר דרשו קבלה, שבה תפורט העלות המשוערת של התיקון.
ולסיום: התחייבות לזמן תיקון ומועד החזרה
כמו שהמעבדה צריכה להתחייב למחיר ועלות התיקון, עליה להתחייב למועד מסירה מוגדר. בנוסף, אם אתם יכולים לקבל מכשיר חלופי, עד ששלכם יהיה מוכן, תנו למעבדה עוד כמה נקודות זכות בבחירה.