IDC: התקנת תוכנות לניהול אפליקציות מרחוק תגדיל את הכנסות המפעילות
חברת המחקר טוענת כי לא המפעילות בלבד ירוויחו מהתקנת תוכנות Mobile Software Management, אלא גם היצרניות ומפתחי התוכנות
מאת: מערכת אתר קומיון
פורסם: 11/1/2009
מחקר חדש שפרסמה חברת IDC טוען, כי הכנסותיהן של מפעילות הסלולר צפויות לגדול משמעותית, אם יטמיעו תוכנות MSM (Mobile Software Management) לניהול מרוחק של אפליקציות על גבי מכשירי הלקוחות. על פי המחקר, הצורך הגובר של מפעילות סלולריות להשיק שירותים חדשים ואפליקציות, יחד עם הלחץ המתמיד על היצרניות לזירוז ה-Time To Market של המכשירים החדשים, יביא לעלייה בכמות תוכנות ה-MSM המותקנות.
המחקר החדש מצא גם כי יישומי MSM עשויים ליצור מקורות הכנסה נוספים לא רק עבור המפעילות הסלולריות, אלא גם עבור יצרני מכשירי-קצה ומפתחי תוכנה. על פי המחקר, המפעילות עצמן יפיקו הכנסות מיידיות מעדכונים לשירותים, היצרניות יגבירו את הנאמנות למותג באמצעות תמיכה ביישומים גם לאחר שהמוצר הושק, מפתחי התוכנות יוכלו לעדכן אותן מיידית, ואילו הצרכנים, טוען המחקר, יהנו מהתאמה אישית של המכשיר ומן השירותים החדשים אותם יקבלו.
סטפן דרייק, אנליסט IDC אשר כתב את המחקר בשיתוף עם שן רייאן, אמר כי "טכנולוגיית MSM מעניקה לצרכנים שליטה רבה יותר על מכשיר הקצה שלהם המתרגמת לרמת סיפוק גבוהה יותר מן השירות שהם מקבלים, בייחוד בסביבה התחרותית הגבוהה של השוק הסלולרי."
כאמור, המחקר החדש של IDC תומך באופן בלתי מסויג בהתקנת תוכנות לעדכון מרוחק. עם זאת, ראוי לציין כי המחקר החדש מומן ונתמך על ידי חברת רד-בנד הישראלית (RedBend), העוסקת בעצמה בפיתוח תוכנות מסוג זה.