לאחר פרויקט שנמשך 4 שנים: אמן מחשבים סיפקה לחברת בלוקום מערכות ניהול ציי רכב
המערכות מאתרות את העובד באמצעות GPS או סלולר, ומספקות מידע בזמן אמת על מצב הנהג, הדלק, והמסלול
מאת: גל בקר
פורסם: 20/1/2009
אמן מערכות תקשורת סיימה עבודת שידרוג נרחבת של מערכת מפות מסוג GIS, אותה סיפקה לחברת ציי הרכב בלוקום. הפרויקט נמשך כארבע שנים, כשעלותו הכוללת מגיעה ל-4 מיליון ש"ח.
מערכת ה-Geographic Information System של אמן מאתרת את העובד לפי מיקום המכשיר הסלולארי או מכשיר ה-PDA שלו. לאחר מכן המערכת ממקמת את העובד על מפה, הבנויה על מאגר נתונים גאוגרפי, אשר היא בונה על בסיס האינפורמציה המתקבלת. בנוסף למיקום, טכנולוגיית GIS מספקת מידע על כמות הדלק שברכב, תקלות מכניות, יציאה מטווח הנהיגה הדרוש ועוד אי-אלו דרישות ספציפיות של הלקוח. מערכת ה-GIS גם משלבת לתוכה שימוש ב- Google Earth, כשמטרתו העיקרית היא לספק זמינות מיידית ותמידית של העובדים.
הקמת הפרויקט כאמור לקחה זמן ממושך, כששוויה הנוכחי של המערכת מוערך ב-800,000 ש"ח. הוא בוצע על-ידי חטיבת פיתוח ויישומים ארגוניים באמן, יחד עם Pamam-SCP מקבוצת אמן מחשבים, שהיתה אחראית על הנדסת האנוש ובניית ממשק ידידותי למשתמש. אבי עסיס, ראש חטיבת הפיתוח, מאמין שהטכנולוגיה שסיפקו לבלוקום מדברת על יכולתה של אמן להישאר רלבנטית עוד שנים רבות. "סיימנו פרויקט פיתוח בו שודרגה מערכת ה-GIS של חברת בלוקום, המדגים את יכולותיה של קבוצת אמן מחשבים בפיתוח, אפיון ועיצוב מערכות שונות תחת קורת גג אחת. סיפקנו לבלוקום כלי יעיל ומתוחכם ביותר הנמצא בחזית הטכנולוגיה, אשר יעזור לה לנהל ציי רכב בצורה יעילה יותר, דבר המביא לחסכון רב בזמן ומשאבים".
קבוצת אמן מחשבים פועלת בתחום ה-IT ומציעה פתרונות תוכנה. החברה קיימת מ-1974, ומספקת שרותים מערכתיים ברמה הבינלאומית. מספר חברות בת כלולות בקבוצת אמן, ביניהן SCP מערכות ונווה צוף.
קבוצת בלוקום (Bluecom) מתמחה בשרותי מידע ניידים. היא מחזיקה במספר רב של כלי רכב משודרגים, בהם ניתן להפעיל תוכנות תקשורת שונות ולקשר בין נותן השרות ללקוח גם בזמן נסיעה.