מכשיר קשר עשוי להיות שימושי מאוד עבור מגוון רחב של עסקים בתחום האבטחה, החקלאות, טיולי השטח ועוד. מדובר במכשיר אשר מאפשר תקשורת גם באיזורים שאין בהם קליטה סלולרית. בנוסף, הוא מקבל אך ורק שיחות ממכשירי קשר אחרים, כך שהוא מאפשר סינון של הסחות דעת מיותרות אשר אופייניות לשימוש במכשירים הסלולריים.
קיימים הרבה מאוד מכשירי קשר בשוק - כיצד ניתן לבחור את המכשיר המתאים ביותר אל הצרכים שלכם?
להלן מספר עצות שימושיות שיסייעו לכם במלאכת הבחירה.
הגדרת הצרכים שלכם
כאשר בוחרים מכשירי קשר, יש לבדוק באיזה סוג של מקום עומדים לעשות בהם שימוש, ומהו גודל השטח שהם צריכים לכסות. קיימים מכשירים אשר פעולתם משתבשת בתוך מבנים, אך מצד שני- הם יכולים לשדר לטווחים גדולים מאוד של עשרות ומאות קילומטרים. לכן, חשוב להגדיר היטב את הצרכים טרם חיפוש המכשיר המתאים. יש לציין כי קיימת אפשרות לשיפור טווח השידור והקליטה של מכשירי קשר מסוימים באמצעות שימוש באנטנה חיצונית.
בנוסף, יש צרכים מסויימים שמחייבים רכישת מכשירי קשר בעלי תכונות ספציפיות. אם, למשל, עובדי העסק עומדים לעשות במכשירים שימוש בתוך רכב, יש צורך לרכוש מכשיר אשר יכול להתחבר לדיבורית הרכב. בנוסף, אם יש צורך באבטחת המידע המועבר באמצעות המכשיר, כדאי לבחור במכשירי קשר בעלי טכנולוגיות אבטחה והצפנה שונות.
בנוסף, יש לקחת בחשבון גם את משך חיי הסוללה הדרוש לכם. יש לציין כי מכשירי קשר אשר מאפשרים לבחור את טווח הקליטה המקסימלי, ובכך לשנות את משך חיי הסוללה בהתאם לצורך.
מכשירים אנלוגיים לעומת מכשירים דיגיטליים
באופן גס, ניתן לחלק את מכשירי הקשר לשני סוגים- אנלוגיים לעומת דיגיטליים. סביר להניח שאם רכשתם מערכת קשר לפני מספר שנים, מדובר במערכת קשר אנלוגית. חשוב לציין שבניגוד לתחומים אחרים, מכשיר קשר אנלוגי לא נחשב לגרוע או מיושן - קיימים מכשירים אנלוגיים שימושיים ואיכותיים מאוד, לא פחות מאלה הדיגיטליים.
עם זאת, לשימושים מסוימים המכשיר הדיגיטלי מציע יתרונות שקשה להתחרות בהם- כאשר מדובר במרחקים גדולים, למכשיר הדיגיטלי יש יכולת לסנן רעשי רקע ושיבושי קליטה ולהעביר את התקשורת בצורה ברורה יותר.