חברות סטארט-אפ בתחום הטלקום מפטרות כ- 20 אחוזים מכוח האדם שלהן
מאת: דניאל מ.
פורסם: 30/10/2008
כצפוי וכפי שחזו רבים, אחרי החגים התחילו הפיטורים כמעט בכל המגזרים. הסובלות הגדולות הן חברות הסטארט אפ שנדרשו להדק חגורות כדי לנסות ולצלוח את המשבר, וללא ספק כמעט כל חברות הסטארט אפ, גם אם אינן נמצאות בקשיים וגם אם כבר מוכרות בפועל, מקצצות עד כ 25% בכוח האדם שלהן.
חברת ניו-אקט (new-act), המספקת פתרון של סנכרון וגיבוי המידע של הטלפון הסלולרי על אתר אינטרנט, פיטרה 15 איש, שהם שליש מתוך 45 העובדים שלה. MObileMax, המפתחת מייצרת ומשווקת תוכנה המאפשרות שיחות בינלאומיות מוזלות באמצעות טלפונים סלולאריים, ולה לקוחות ברחבי העולם, פיטרה 5 עובדים, המהווים 20% מהחברה. בחברה מרגיעים כי לא מדובר בתחילה של חיסול כללי ויש מספיק כסף בקופת החברה.
שתי חברות נוספות בתחום השיחות הזולות מפטרות עובדים - נראה כי חברת Yoomba, אשר מפתחת טכנולוגיה המאפשרת להתקשר לפי כתובת דוא"ל של משתמש, מפטרת 50% מתוך 20 העובדים שלה ו"פודינג מדיה" (Puddingmedia) אשר מפתחים מוצר המשלב פרסומות בתוך השיחה ונותן לערוך שיחות בינלאומיות בחינם מפטרת 5 מתוך 30 העובדים בה.
גם חברות גדולות יותר מתחילות בקיצוצים. אקסטריקום (extricom) תפטר כ-20 עובדים מתוך ה-100 שהיא מעסיקה וסטארהום (starhome) תפטר 10 מתוך 210 עובדיה. אקסטריקום מספקת פתרון אופטימיזצית תעבורת נתונים ברשתות WLAN וסטארהום מספק תפרונות נדידה למפעילות סלולר ברחבי העולם.
אם כן, כפי הנראה גם בחברות קטנות וגם בחברות מעט מבוססות יותר מנצלים את הזמנים הסוערים להידוק חגורות והתייעלות, ואולי אף בקיצוץ משכורות. המשבר מאפשר לחברות שיצאו מפרופורציה בהטבות שחילקו לעובדיהן להעריך מחדש מה כדאי לתת ומה לא.