חברת אורכית, המספקת תשתיות תקשורת רחבות פס, פיטרה אתמול 90 מתוך 250 עובדיה. זאת, בעקבות הפסדים שרשמה החברה ברבעון השלישי של השנה, בסך 9.7 מליון דולרים. רוב העובדים שפוטרו הועסקו במחלקת המו"פ של החברה, בעוד מן המחלקות האחרות פוטרו מספר מצומצם של עובדים.
אתמול פרסמה אורכית את תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה, לפיהן גדלו אמנם הכנסותיה של החברה, מ-1.69 מליון דולרים ברבעון המקביל בשנה שעברה, ל-5.4 מליון דולרים השנה, אך היא הצליחה להקטין הפסדה רק במעט, מ-8.8 מליון דולרים ברבעון המקביל אשתקד, ל-8 מליון דולרים השנה. בזמן פרסום הדו"חות הודיעה החברה גם כי תצמצם את הוצאותיה התפעוליות בשנת 2009, בשיעור של 20 אחוזים.
בעקבות פרסום הדו"חות והדיווחים אודות הפיטורין צנחו מניות החברה בקרוב ל-60 אחוזים, וכעת היא נסחרת סביב שווי של 50.5 מליון דולרים.