המשבר הכלכלי העולמי לא פוסח גם על ענף הטלקום בדגש על מפעילות התקשורת. נהוג לומר כי מניות אלה הינן דפנסיביות יותר מכיוון שגם במשברים כלכליים אנשים עדיין מדברים בטלפון, בסלולר וגולשים באינטרנט. כמו כן, תזרים המזומנים של חברות אלה חזק באופן יחסי, מכיוון שלקוחותיהן ממשיכים לשלם מדי חודש ומכניסים כסף לחברות.
עם זאת, על אף היותו של המגזר חזק יותר מתחומים אחרים, גם בטלקום אנו עדים לירידה משמעותית בשווי החברות. החברות הגדולות וביניהן בזק, פרטנר וסלקום ירדו בין 15 ל-20 אחוזים בשלושת החודשים האחרונים. הפגיעה המשמעותית יותר הינה במפעילות הקטנות, דוגמת אינטרנט זהב, אשר ירדה ביותר מ-50 אחוזים בחצי שנה (!), ומניית הוט שהתרסקה מהר יותר ובמספרים גבוהים יותר.
בסוף השבוע שעבר התוודענו לכך שחברת בריטיש טלקום (British Telecom) הודיעה על פיטורים של 10,000 עובדים. לטענת החברה, הפיטורים לא נבעו רק מהמשבר הכלכלי, אך גם הוא תרם למספר המפוטרים, ומגמת הפיטורים החולשת על כל המשק העולמי צפויה להופיע בקרב מפעילות התקשורת בארץ.
בניגוד לגופים אחרים במשק, המפעילות הגדולות מילאו פיהן מים בכל הקשור לפיטורים ולא הוציאו הרגעה לעובדיהם ולמשק על כך שלא יהיו פיטורים. על כן, אנו עדיין נמצאים בערפל, ובימים אלה, חוסר וודאות גרוע מהאמת עצמה. באופן מעשי, חלק מהפיטורים החלו בפריפריות של המפעילות הגדולות, כפי שניתן לראות בדיווחה של לוגיה, מנהלת התוכן של סלקום, על פיטוריהם של 20 מעובדיה.
גם היום ממשיכות המניות להחתך בירידות בולטות ובסופו של דבר יביאו לטלטול החברות, והפיטורים יהיו צעד בלתי נמנע.