תעשיית ההיי-טק עומדת על סף משבר חריף, כך עולה מסקר שערך איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בקרב חברות היי-טק בישראל. על פי הסקר, 73 אחוזים מן החברות מתכננות לפטר בין 10 ל-15 אחוזים מעובדיהן. כתוצאה מכך, מעריכים באיגוד, יפוטרו 7000 עובדים בתעשיית ההיי-טק, ועוד כ-28 אלף במעגלים המסייעים לתעשייה.
הסקר נערך בקרב 49 חברות היי-טק בישראל, 30 מתוכן מעסיקות למעלה מ-100 עובדים, ו-18 מתוכן רושמות הכנסות של למעלה מ-50 מליון דולר בשנה כל אחת. מן הנתונים עולה כי החברות צופות בתקופה הקרובה ירידה ממוצעת של 11 אחוזים בהכנסותיהן. בנוסף, 56 אחוזים מן החברות שנשאלו, הודו כי הן מתמודדות עם בעיות אשראי.
על פי הערכות יו"ר האיגוד, יהודה זיסאפל, עד לשנה הנוכחית צמחה התעשייה בהיקף שבין 10 ל-15 אחוזים מדי שנה, וכך היה אמור להיות גם ב-2008. עם זאת, בשל התחזקות השקל, לטענתו, צפויה הירידה בהכנסות של תעשיית ההיי-טק להגיע ל-3 מליארד דולרים בשנת 2009.
זיסאפל התייחס לסקר, וחזה כי "8000 בוגרי המוסדות האקדמאיים, המסיימים מדי שנה את לימודיהם במקצועות הקשורים לתעשייה, יתקשו להיקלט בעבודה". הוא הוסיף כי בראייתו, התוצאה תהא הרת אסון לעתידה של תעשיית ההיי-טק בישראל: "היא תביא להמשך בריחת מוחות מהארץ מחד, ומאידך תפגע במספר הסטודנטים המעוניינים ללמוד באקדמיה מקצועות כהנדסה, מתמטיקה ומדעי המחשב".
"הפתרון לאבטחת התעסוקה ולמלחמה באבטלה במדינה", אמר זיסאפל, "קשור באופן ישיר למצב תעשיית ההיי-טק. קליטתו של עובד אחד בענף ההיי-טק מייצרת בממוצע 4 מקומות עבודה נוספים בענפים אחרים במשק, אך פיטוריו של עובד אחד בהיי-טק, גורר אחריו פיטורים של 4 עובדים נוספים".
זיסאפל סיים את דבריו בקריאה לממשלה להתערב במשבר: "אנו יכולים לחזור לצמיחה, קליטת עובדים והצלת מפעלים באם תתקיים מדיניות מוניטרית נכונה".