"אנחנו לא יודעים מה תהיינה ההשלכות של הפיטורים בחברה העולמית על השוק הישראלי. לנו, בינתיים, לא הודיעו על פיטורים בישראל", כך אמר ל"קומיון" בכיר בסניף הישראלי של חברת אלקטל-לוסנט. זאת, בעקבות הודעת יצרנית ציוד התקשורת בסוף השבוע האחרון על הליך התייעלות, במסגרתו תפטר החברה 1,000 עובדים, ותעביר את תקציבי המו"פ שלה מטכנולוגיית ה-WiMAX לטכנולוגיית ה-LTE.
הליך ההתייעלות הוא ההחלטה המשמעותית הראשונה של מנכ"ל החברה החדש, בן ורוואין, שנכנס לתפקידו לפני שלושה חודשים. ההחלטה אמורה לחסוך לחברה כמליארד דולרים. הקיצוץ יכלול, בנוסף ל-1,000 העובדים הקבועים, גם 5,000 משרות זמניות. כוח האדם של החברה עומד על 77,000 איש, כך שמדובר בקיצוץ של 1.3 אחוזים בלבד מסך כל העובדים.
מהלך נוסף עליו הודיעה החברה, משמעותי אף יותר מן הפיטורים הוא הסטת תקציבי הפיתוח – במסיבת עיתונאים שהתקיימה בסוף השבוע האחרון, הודיע ורוואין כי החברה תצמצם את המחקר והפיתוח של טכנולוגיית Mobile WiMAX על מנת להפחית עלויות, ותתמקד בטכנולוגיית LTE. על פי התכנית, תפסיק החברה לפתח מוצרים בטכנולוגייה, ותחפש דרכים לשתף פעולה עם חברות אחרות בתהליך המו"פ על מנת לחסוך בעלויות הפיתוח: "זו הייתה החלטה קשה", אמר ורוואין, "אך היא הייתה ההחלטה הנכונה".
מהלכה זה של אלקטל-לוסנט, בו היא מבקשת לחלוק את הפיתוח עם חברה נוספת, אינו חדש בשוק. קדמה לאלקטל-לוסנט חברת נורטל (Nortel) אשר חתמה לפני חצי שנה על הסכם פיתוח משותף עם חברת אלווריון הישראלית (Alvarion), גם הוא במטרה לחלוק את עלויות הפיתוח בין החברות.
למרות הפסקת הפיתוח לטכנולוגיית ה-WiMAX הניידת, הבהירו באלקטל כי החברה תמשיך בפיתוח של טכנולוגיית ה-Fixed WiMAX, בעיקר כתחליף לרשתות ה-DSL, ולא במטרה להחליף את הרשתות הסלולריות.
מאידך, הודיעה אלקטל-לוסנט כי תגדיל את ההשקעות בטכנולוגיית ה-LTE: "כל הטכנולוגיות הניידות הקיימות כיום, כולל GSM, CDMA ורשתות 3G", אמר ורוואין, "יתלכדו לכדי ה-LTE, אשר ייצא לשוק מהר מכפי שחושבים".