תשעה חודשים עברו מאז פורסמו מסקנות ועדת גרונאו לבחינת מדיניות התקשורת בישראל, בהן כתבו חברי הועדה "יש להאיץ את מכרז ה-WiMAX כדי לעודד כניסת מתחרים חדשים לשוק הנייד". ארבעה חודשים עברו מאז החליט שר התקשורת, אריאל אטיאס, לאמץ את מסקנות גרונאו, וקבע כי ייקדם מתן אפשרות למפעילים נוספים בתחום הסלולרי להקים תשתיות WiMAX. ומה עם המכרז? בינתיים לא הרבה. במשרד התקשורת אמרו ל"קומיון" כי עדיין אין צפי לפרסום מכרז תדרי ה-WiMAX בישראל.
בחודשים האחרונים, גם בעקבות המשבר הכלכלי, הולכת וגוברת תמיכתן של החברות הגדולות בעולם בטכנולוגיית ה-LTE על פני ה-WiMAX בקרב על הדור הבא של התקשורת האלחוטית. החברות הגדולות, וגם המפעילות הגדולות, מעדיפות להשקיע בטכנולוגיה שהיא אבולוציה של טכנולוגיה קיימת (HSPA) על פני טכנולוגיה שתצריך אותן בהקמת תשתיות חדשות לגמרי, על אף שהאחרונה, על פניו, בשלה בהרבה מן ה-LTE, שנמצאת עדיין בשלבי תקינה. אלקטל-לוסנט, שלפני שבוע הודיעה כי תצמצם למינימום את הפיתוח של ה-WiMAX הנייד, הייתה האחרונה מבין החברות שהחליטו להסיט השקעות לטובת ה-LTE, כאשר בין החברות האחרות ניתן למנות גם את נורטל ומוטורולה, שהייתה אחת מחלוצות ה-WiMAX.
חשוב לציין, כי גם החברות אשר ממשיכות להשקיע בפיתוחים עבור טכנולוגיית ה-WiMAX, עושות זאת לרוב לא כתחליף לרשתות הסלולריות, אלא כתוספת להן, ושמות את יהבן דווקא על טכנולוגיית ה-WiMAX הנייחת. כלומר, לא כתחליף שלם לרשתות הסלולר, הכולל מעבר חלק בין תאים תוך כדי שיחה, אלא כמתחרה של שירותי האינטרנט האלחוטיים, וכאמצעי להגיע ללקוח גם מחוץ לבתים.
נוסיף על כך את העובדה שאמנם ה-LTE היא כרגע טכנולוגיה בעיקר על הנייר, אבל ככל שעובר הזמן ומכרז ה-WiMAX הישראלי מתעכב, וגם מן הרגע שיושלם ועד לרגע שהזוכה (או הזוכות) יקימו את התשתית, סביר להניח שה-LTE יבשיל. האם במצב כזה יוכלו הטכנולוגיות להתקיים זו לצד זו? האם הזוכה במכרז תוכל לעמוד בחסמי הכניסה שודאי יציבו בפניה חברות הסלולר, בייחוד אם כבר תהיינה לפני פרישה חדשה של ה-LTE?
במשרד התקשורת לא מתרגשים ממעבר החברות ל-LTE. מן המשרד נמסר ל"קומיון" כי "משרד התקשורת מקדם את WiMAX כטכנולוגיה חלופית ומקבילה ל-LTE". כמו כן עקצו במשרד את מעבר החברות ל-LTE: "אלקטל היום ככה ומחר אחרת, אך ה-WiMAX כבר הוכיחה את עצמה בניסויים. אנחנו מאמינים בטכנולוגיה ונמשיך איתה. WiMAX היא טכנולוגיה יציבה, עם עזרים ואפליקציות שישמשו אותנו בתקוה בעתיד". אכן, בעתיד. השאלה היחידה שנשארת היא כמה רחוק ה"עתיד" עליו מדברים במשרד.