מלחמת החנוכה ברצועת עזה פוגעת ומשבשת את חיי התושבים הגרים באזורים הרחבים שנמצאם תחת איום החמאס, ומשנה את אורח החיים גם בשאר חלקי המדינה. קשה לומר שיש מישהו שנהנה בזמן שיש מלחמה, וכמובן שאף אחד לא שמח, אבל מבדיקה של אירועים בעבר נראה כי נפח ההתקשרויות עולה עד מאוד.
במלחמת לבנון השנייה חברות הסלולר סבלו מעומס על הרשתות שלהן וביקשו מהציבור לעשות שימוש בהודעות SMS במקום לערוך שיחות. אנשים נוהגים להתקשר לאנשים לדווח על מה קורה, להתעדכן, לשלוח ב SMS פרטים על איפה הם נמצאים ומה מצבם. כל קרובי המשפחה והחברים מחו"ל מתקשרים על מנת לוודא שיקיריהם, לא משנה באיזה עיר בארץ, נמצאים במקום בטוח הרחק מסכנה. קווי חירום של פיקוד הערוף, משרד הגמלאים, שירותים סוציאליים ועוד נערכים לקבלת שיחות מאזרחים מודאגים אשר מציפים את החלל התקשורתי.
חברות התקשורת ערוכות להתמודד עם גידול בתעבורה וגם במלחמת לבנון לא נרשמה קריסה של רשתות, ולא צפוי שהאירועים בעזה יפילו רשת של אחת המפעילות, אבל אין ספק שכמות השימוש עולה.
חברות התקשורת הגדולות אמנם נהנות מהשימוש המוגבר בטלפונים ומכשירים סלולרים, אך הם לרוב תורמות את חלקן ומציעות הטבות ללקוחותיהן אשר נמצאים בחזית. הטבות אלה לרוב נגועות בפרסום, אבל זו כנראה עסקת חבילה שאי אפשר להימלט ממנה. אם המבצע יימשך, בימים הקרובים נתחיל לראות מצעד הטבות של המפעילות בדומה למהלך של 012 בעת הפיגועים בהודו, שם אפשרה ללקוחותיה להתקשר בחינם לאותם מדינות.
נפילה של רשת תקשורתית היא הרבה יותר מפגיעה תדמיתית בחברה כזאת או אחרת. רשתות תקשורת הם תשתית חיונית ויש לשמור עליה במיוחד במצבי חירום ולוודא שהיא תתפקד כראוי, בייחוד בתקופתנו בה זרימת המידע הינו הליך רציף שעצם קטיעתו פוגעת בשגרת החיים ובמקרים קיצוניים יכולה אף לעלות בחיים.
מבירור מול חברות הסלולר השיאים הם כמובן לאחר אירועים תקשורתיים משמעותיים כמו תחילת הפעולה הצבאית אתמול, או סביב אזורים הומים בהם נפלו קסאמים או גראדים, שם יש התקבצות של אנשים שכולם מנסים להוציא ולקבל שיחות בו זמנית.
מניסיון עבר, בעתות עומס על רשתות החברות הסלולריות יכול לחול עיכוב בהגעת הודעות SMS, עיכוב של עד שעות רבות עד שהשליחה מתבצעת במלואה. יש לקחת בחשבון הפרעות אלה בתקופה הקרובה.