חברת הלווינות גילת (Gilat) הודיעה על שיתוף פעולה של חברת הבת ספייסנט עם רשת המזון H-E-B, במטרה לספק אמצעי תקשורת במקרים של אסון טבע.
חברת הלווינות, תתחיל לקחת חלק בפעולות סיוע בינלאומיות, במצבי חירום בהם התקשורת המקומית נפגעה עקב אסון טבע. קמעונית מוצרי המזון H-E-B היא שלמעשה תפעיל חברת-בת של גילת בשם ספייסנט (Spacenet), אשר תשתמש בטכנולוגיה שפיתחה כדי להעמיד רשתות VSAT שיעבירו שמע, ווידאו, ואינטרנט בפס רחב.
H-E-B מסתמכת בהסכם על ניסיון חיובי שהיה לה עם ספייסנט, שסיפקה בעבר אמצעי תקשורת ליחידות שהיא מפעילה (DRU- Disaster Response Units). לאחר שההוריקנים דולי וקטרינה הרסו את תשתיות התקשורת המקומיות, ספייסנט פעלה לעזור לנפגעים בהקצת טווח לווייני שיקשר אותם עם כוחות הסיוע וההצלה. "טכנולוגיית הלוויין של ספייסנט, יחד עם ציוד התקשרות הנייד שלה, היוו מרכיב חיוני להפעלת צוותי הסיוע שלנו." אמר ג'אסטן נאוקס, מתאם מצבי החירום של H-E-B. "המערכת הייתה מאוד יעילה, והייתה מוכנה לפעולה דקות בודדות לאחר שהחנינו את כלי הרכב."
ספייסנט מתמחה בהקמת רשתות VSAT. בנוסף, משלבת ספייסנט את הטכנלוגיה שהיא מפתחת עם ממשקי תקשורת קיימים, תוך הקמת רשתות היברידות עם לקוחותיה. גורמים בחברה מודעים לחשיבותה של תקשורת בסיטואציות קיצון, ובטוחים ביכולתם לספק מערך מהיר ויציב שיחבר את האזור שנפגע. משום כך, הם מבקשים כעת להצטרף באופן קבוע ליחידות הסיוע הניידות של H-E-B. "כלי הרכב שמפעילה H-E-B מספקים בצורה מרשימה שרותים החיוניים לקהילה הנמצאת במצב חירום", הצהיר גלן כץ, נשיא ספייסנט. "במקרים שכאלה, הקמת תשתית תקשורת הינה צורך מיידי. פתרונות המערך הלווייני של ספייסנט עוזרים ל-H-E-B לבצע את מטרתה הראשונית של סיוע, על-ידי סיפוק רשת תקשורת באיכות גבוהה וחיבור לגורמים הנמצאים מחוץ לאזור שהושפע".
הסכם זה של חברת הבת של גילת עוזר לחזק את תדמיתה בעולם, ופועל כגורם מאזן למספר מהלכים שכשלו בזמן האחרון: בחודש שעבר התגלה כי גילת עומדת לפטר כ-40 מעובדי החברה, ולקצץ בשכר מנהליה. לאחרונה הצליחה גילת להביא לסיומו של מאבק משפטי ארוך עם ממשלת קולומביה, כשזו לבסוף הסכימה לשחרר לגילת 24 מיליון דולר, בתמורה לסילוק אלפי מערכות לוויינים לא פעילות משטחה. נוסף לזאת, בוטל הסכם רכישה של גילת על-ידי קבוצת משקיעים בסך 475 מיליון דולר, בעקבות המשבר הכלכלי. כל אלה הביאו את גילת, אשר נסחרת בבורסות נאסד"ק ותל-אביב, לדווח בדו"ח הרבעון השלישי של 2008 על הפסדים בסך 6.2 מיליון דולר. במהלך המשבר הכלכלי הנוכחי, איבדה החברה יותר משליש מערכה, כשכיום שווי החברה עומד על 125,753,860 דולרים.