שבע מתוך כל עשר ספקיות תקשורת, חברות היי-טק וחברות מדיה באירופה ובארה"ב, הפסיקו בשנה האחרונה פרויקטים לפיתוח מוצרים חדשים בגלל חריגות בתקציב, עלויות הולכות וגדלות ומחסור באנשים מנוסים, כך עולה ממחקר שפרסמה לאחרונה חברת אקסנצ'ר (Accenture), העוסקת בייעוץ עסקי וייעוץ ארגוני ומתן שירותים טכנולוגיים.
במחקר אקסנצ'ר השתתפו יותר מ-270 מנהלים בכירים המעורבים בפיתוח מוצרים בחברות מובילות באירופה ובארה"ב. במחקר נתגלה כי קצב הפיתוח של החברות הואט, כאשר יותר ממחצית מהחברות אמרו שהסיבה העיקרית להפסקת שירותים הייתה חריגות בתקציב במהלך הפיתוח של מוצר חדש. גורם מרכזי התורם לעלויות ההולכות וגדלות, על-פי מחקר אקסנצ'ר, הוא עיכובים בפרויקטים, המתורגמים לתוספת להוצאות. למעשה, 42 אחוזים מהחברות שהשתתפו במחקר דיווחו על קצב איטי יתר על המידה במעבר של פרויקט משלב הרעיון לשלב האבטיפוס ולהשקה.
עוד עולה מהמחקר, כי בשנה שעברה הפסיקה כל אחת מהחברות, בממוצע, פיתוח של 15 מוצרים חדשים, כאשר 10 אחוזים מהחברות הפסיקו פיתוחים של 50 מוצרים חדשים ומעלה. הדבר קרה למרות העובדה ששלושה-רבעים מכל החברות (75 אחוזים) דיווחו שכבר היו להם "בקנה" רעיונות למוצרים חדשים, כולל משוב מלקוחות, ספקים, שותפים, אנשי אקדמיה וממציאים. גם בקרב החברות אשר המשיכו את פיתוח המוצרים החדשים המצב אינו מזהיר - מחצית מן החברות הללו התמקדו בהרחבות של מוצרים קיימים בלבד, ולא בפיתוחים חדשים לגמרי.
מבחינת החלוקה לתחומי פיתוח, דווקא בתחומים החדשים, בהם צפוי להתעורר הביקוש למוצרים ולשירותים נרשמו ביטולים רבים - רק רבע מהמשיבים אמרו שהם מתכננים פיתוחים חדשים בתחום הרשתות החברתיות, כשליש בלבד מתכננים להציג מוצרים ושירותים הקשורים לתכנים שיוצרים המשתמשים, ורק אחד מחמישה אמר שהוא מתכנן פיתוח של מוצר בתחום הפרסום הנייד. דווקא בתחום שירותי הקול הוותיק נרשמו אחוזי פיתוח גבוהים.
נתוני המחקר מלמדים שוב, שכאשר החברות נפגעות כלכלית, מלבד צמצומי שכר וכח-אדם, הן חוזרות לכור מחצבתן ומוותרות על הרפתקאות ופיתוחים חדשים, או מצמצמות אותם באופן משמעותי, ושבות להתמקד בנקודות החוזקה שלהן.
אקסנצ'ר היא חברה המעניקה ייעוץ ניהולי, שירותי טכנולוגיה ומיקור-חוץ. החברה מעסיקה יותר מ-186 אלף איש ב-120 מדינות ברחבי העולם, ונסחרת בבורסה של ניו-יורק סביב שווי של 21 מליארד דולרים. אקסנצ'ר פעילה בישראל משנת 2001.