כל חברת סטארט אפ חדשה ממגיעה עם רעיון כלשהו שטרם יצא אל הפועל. אך על מנת להוציא רעיון זה לפועל יש צורך במשקיע או יזם על מנת שיעזור לסטארט אפ העתידי לקרום עור וגידים. לכן חשוב שלב התכנון הוא שלב חשוב ביותר בעת הקמת סטרטאפ אפ חדש שאסור לפספס אותו, בשלב זה ניתן לבצע סיעור מוחות ולהעלות רעיונות שונים, על מנת לפתור את הבעיה.
מה חשוב לעשות בטרם הקמת חברת סטארט אפ?
בעת הקמת חברת סטארט אפ חדשה חשוב שיהיה לכם רעיון מגובש שתוכלו להקים ממנו את המוצר או שהשירות שאתם מעוניינים להוציא לשוק, ומיהם המתחרים שלכם ,האם יש ביקוש למוצר או השירות שאתם מעוניינים לשווק ללקוחות וכמובן האם יש לכם צוות מנצח ומספיק כסף להשקעה ראשונית על מנת שתוכלו להתחיל בתוכנית שיש לכם. כל אלה יתנו לכם מידע האם הסטארט אפ שלכם יהיה רווחי או לא והאם כדאי להשקיע בו מלכתחילה.
השלבים שאתם חייבים לעבור בעת הקמת סטארט אפ
השלב הראשוני הרעיון עצמו- בשלב גיבוש הרעיון למוצר או השירות של חשוב לדעת מיהו קהל היעד שאנו רוצים לשווק לו את המוצר או השירות. ללא רעיון מגובש וברור לא ניתן לבנות תוכנית עסקית ולפנות למשקיעים, שותפים או יזמים ולהציג להם את הרעיון שיש לכם.
שלב המחקר- בשלב המחקר שהוא השלב הראשוני בתהליך הקמת חברת הסטארט אפ. חשוב לחקור כמה שיותר בטרם גיבוש תוכנית עסקית איתה תפנו ליזם או למשקיע, על מנת לגייס כסף למוצר או השירות שלכם. לכן שלב זה חייב להיות מדויק, ברור ונכון אחרת לא ניתן להשיג את הכסף הרצוי.
מטרת התוכנית העסקית שלכם- בשלב מטרת התוכנית יש צורך תוכנית עסקית שתאפיין את חברת הסטרטאפ את התוכנית של החברה ודרכי הפרסום.
שלב התוכנית עסקית- בשלב זה על התוכנית להיות מפורטת לפרטי פרטים, ברורה ומובנת לכולם כולל למשקיעים או היזמים בתוכנית שאתם רוצים שישקיעו בה. בנוסף לכך, על התוכנית להיות נגישה ליזמים, לבנק או למשקיעים.
מציאת שותפים/ משקיעים- השלב האחרון בתוכנית העסקית הוא מציאת שותף, משקיע או יזם שייקח את הרעיון שלכם ויוציא אותו אל הפועל.
חיפוש שותף עסקי
אחד הדברים החשובים בעת הקמת חברת סטארט אפ הוא מציאת שותף עסק. בטרם מציאת השותף עסקי יש צורך בביצוע בדיקת נאותות (due diligence), על מנת לוודא שהמשקיע או היזם בסטארט אפ אמין ובעל אמצעים כספיים בהתאם לחברת הסטארט אפ. אם יש לכם רגע טכנולוגי וניסיון עשיר בתום התכנות תוכלו להשתמש בו בעת הקמת הסטארט אפ שלכם ואף לבחור במשקיע או בשותף מתחום היזמות שיביא להצלחת העסק. כמו כן, תוכלו בנוסף לחפש פרופילים של השותף או המשקיע דרך הרשתות החברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם שיתנו לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת על השותף או המשקיע.